Logo của kho lưu trữ
  • Vietnamese
  • English
  • Đăng nhập
    Bạn là người dùng mới? Vui lòng nhấp vào đây để đăng kí. Có phải bạn quên mật khẩu?
Logo của kho lưu trữ
  • Đơn vị & Bộ sưu tập
  • Duyệt tìm
  • Vietnamese
  • English
  • Đăng nhập
    Bạn là người dùng mới? Vui lòng nhấp vào đây để đăng kí. Có phải bạn quên mật khẩu?
  1. Trang chủ
  2. Duyệt theo tác giả

Duyệt theo Tác giả "Donnay-Moreno, Clair"

Đang hiển thị 1 - 1 của tổng số 1 kết quả
Số kết quả/trang
Tùy chọn sắp xếp
  • Đang tải...
    Hình ảnh thu nhỏ
    Tài liệu
    Nutritional and functional properties of protein hydrolysate from Tra fish by-products
    (Nguyen Tat Thanh University, 2023) Nguyen, Thi My Huong; Donnay-Moreno, Clair
    The nutritional and functional properties, molecular weight distribution of protein hydrolysate from Tra fish by-products were studied. The protein hydrolysate was produced by enzymatic hydrolysis of Tra fish by-products with Protamex 0,5% at the temperature of 50oC in 6 h. The study results showed that the Tra fish by-products protein hydrolysate had a moisture content of 6,7%, protein content of 65.8%, lipid content of 1,6% and ash content of 9,5 %. The protein hydrolysate had a total amino acid content of 52,81 g/100g of protein and essential amino acid content of 16,25 g/100g of protein. The ratio of essential amino acids to total amino acids was 30,76%. The protein hydrolysate was rich in glycine, glutamic, proline, alanine, aspartic and leucine. The most of peptides (68,25%) in Tra fish by-products protein hydrolysate had a molecular weight between 360 Da and 2.500 Da. The protein hydrolysate had solubility in the range of 90,3% - 98,2%. The solubility of protein hydrolysate was the lowest value at pH 4 and the highest value at pH 10. The foaming capacity of protein hydrolysate ranged from 19,5% to 27,8%. The emulsifying capacity of protein hydrolysate was 12,8 – 17,3 mL/g. The protein hydrolysate of Tra fish by-productspossesses high nutritional value and good functional properties. The study results suggested that the protein hydrolysate from Tra fish by-products could be used as a promising food ingredient and protein source in food systems.

Phần mềm thư viện số bản quyền © 2002-2025 LYRASIS

  • Cài đặt Cookie
  • Chính sách riêng tư
  • Thỏa thuận bạn đọc
  • Gửi phản hồi